ASTROLOGIJA

HOROSKOP

LETNI VLADARJI   

LETNI VLADARJI  


MARS

2009/2010...2016/2017...2023/2024

SONCE

2010/2011...2017/2018...2024/2025

VENERA

2011/2012...2018/2019...2025/2026

MERKUR

2012/2013...2019/2020...2026/2027

MESEC

2013/2014...2020/2021...2027/2028

SATURN

2014/2015...2021/2022...2028/2029

JUPITER

2008/2009...2015/2016...2022/2023

 -od 21.3. do 20.3. naslednje leto

 

CURRENT MOON

moon info
 


ASCENDENT

ASCENDENT je znak, ki se dviga v trenutku rojstva na vzhodu obzorja. Pove nam veliko o naši osebnosti, kako fizično izgledamo in kako se obnašamo. Poznavanje Vašega ascendenta Vam bo pomagalo razumeti, kakšen vtis dajete drugim ljudem.

 

Oven

To je oseba, ki ima ogromen energijski potencial. Glavne lastnosti ascendenta v Ovnu so odprtost, neodvisnost, želja po vladanju in ambicioznost. Ta oseba je polna entuziazma, daje pobude, je pogumna in odločna. Včasih ji manjka diplomatskega pristopa in ima preveliko željo biti glavna in si podrejati druge. Po videzu so pogosto visoke rasti, vitke postave, imajo majhne oči in bujne lase. Med hojo se nagibajo naprej. Ima zelo zdrav in idealističen odnos do življenja.

Bik

Ljudje, ki imajo ascendent v Biku, so zdržljivi, trdni, umirjeni in nekoliko zadržani. So iskreni in zaupljivi. Pogosto se izkažejo z ročnimi spretnostmi, imajo smisel za umetnost in imajo radi živali in rastline. Na pogled izstopajo z okroglimi očmi, majhnimi ušesi, kratkim vratom, okroglo brado, med hojo pa se rahlo zibajo. Čeprav so mirne narave znajo v določenih situacijah tudi eksplodirati. V sebi imajo nekaj umetniškega in so nagnjeni k ustvarjanju.

Dvojčka

Dvojčki v podznaku so zelo komunikativni. Njihove poglavitne lastnosti so odgovornost, radovednost, ambicioznost. Radi so seznanjeni z novostmi, uspešni so na področjih umetnosti, literature in ekonomije. Včasih so premalo dosledni, natančni in taktni, kar jih ovira na poti do uspeha. Na pogled so visoki, imajo velik nos, visoko čelo, dolge roke in noge, tanke ustnice, koničasto brado. Ko govorijo, pri tem obvezno mahajo z rokami. So zviti in znajo prepričati.

Rak

Pri osebah, ki imajo ascendent v znamenju Raka hitro opazimo njihovo čustvenost, sentimentalnost ter nežnost, poleg tega tudi marljivost in občutek za družino. Radi se žrtvujejo za druge, a so hkrati gospodovalni in imajo nekoliko zajedljiv pristop. Karakterizirajo jih okrogel obraz, majhne oči in nos, svetla polt, lep nasmeh in lepo grajeno telo. To so ljudje, ki jim največ pomenijo dom, družina in dobri prijateljski odnosi. Včasih so preveč zadržani.

Lev

Ljudje z ascendentom v Levu so predvsem zelo ponosni, a tudi dobrega srca, vitalni, energični in samozavestni. Radi dominirajo, povsod se hitro znajdejo, pogosto so domišljavi. Če je to vaš podznak, vam bo manj arogance prišlo prav. Videz levov so velika ušesa, okrogel obraz, močne kosti in mišice, okrogla brada. Imajo veder glas, najpogosteje so srednje visoki. Dobro obvladajo situacijo in so zelo organizirani in prepričljivi. Privlačijo jih igre na srečo.

Devica

Ljudje z ascendentom v Devici so sramežljivi, marljivi, razumni in taktni. Ljubijo naravo, so flegmatični, urejeni, lahko pa bi bili nekoliko manj egoistični. Prepoznate jih po podolgovatem obrazu, visokem čelu, ostri bradi, velikem nosu, čisti koži, valovitih laseh in izraziti fotogeničnosti. Najbolje se izrazijo skozi delo, preko nečesa kar ima materialen in fizičen smisel. Njihov problem pa je, da nikoli niso popolnoma zadovoljni s svojim delom in uspehom.

Tehtnica

Ljudje z ascendentom v Tehtnici so umirjeni, potrpežljivi in nihajočega razpoloženja. Hitro se razjezijo, vendar se bodo kmalu tudi ohladili. Spremljajo najnovejše modne trende, so družabne in se hitro zaljubijo. Ljubijo red in lepoto na vseh področjih, blizu jim je tudi razkošje. Njihov pogled je nežen, lasje valoviti, poteze obraza pravilne in lepe, njen šarmanten nasmeh vsakega zapelje. V mladosti so visoki in vitki, z leti pa vse obilnejši.

Škorpijon

Ljudje z ascendentom v Škorpijonu so močni, hitri, polni elana, odločnosti in poguma. Imajo izrazit erotični naboj, vendar so pogosto agresivni in trpijo zaradi notranjega nemira. Osebe s tem podznakom bi morale biti prijaznejše do sebe in drugih. Imajo kratek in debel vrat, ognjen pogled, lepo obliko ustnic. Med hojo se zibajo v bokih. Takšnega človeka ni lahko prepoznati, saj je sposoben skrivati svoja čustva, v resnici pa je veliko bolj občutljiv kot kaže.

Strelec

Njihova glavna lastnost je resnost. So aktivni, pridni, varčni, previdni in nagnjeni k tradiciji. Imajo občutek za praktičnost in iznajdljivost, čeprav imajo pogosto občutek manjvrednosti in močno željo po obvladovanju čustev. Z vztrajnostjo lahko dosegajo velike uspehe in uresničijo visoko postavljene cilje. Imajo močne kosti, širok obraz in zobe, ki izstopajo. Ključna beseda za osebo, ki ima ascendent v Strelcu je delovanje, na vseh področjih.

Kozorog

To je zanesljiv človek, priden in skrben delavec, ki se je moral zgodaj naučiti odgovornosti. Vse stvari jemlje zelo resno, redko se prepušča sentimentalnim občutkom in sploh je precej zadržan in hladen. Veliko mu pomeni zunanji videz, status in moč in največkrat vse svoje življenje, obnašanje in videz podredi izpolnitvi ambicij na tem področju. V svojih dejavnostih je večkrat preveč pristranski. Misli, da ima vedno

Vodnar

Značilnosti oseb, rojenih v ascendentu vodnarja, sta potrpežljivost in pretkanost. Radi odstopajo od ustaljenih običajev, ker je njihov duh zelo svoboden in napreden, pa si ustvarjajo svoje lastne. Opazite jih po velikih očeh, tankih ustnicah, lepem nasmehu ter po tem, da se mnogim zdijo privlačni. To je oseba, ki deluje zelo samozavestno in s takšnim načinom vedno šokira okolico. V življenju se drži samo svojih pravil, od katerih ne odstopa.

Ribi

To je podznak idealistov. Ribe so tudi metodične, resne, a tudi blage, čustvene, skromne in sramežljive. So pasivne, vendar imajo bogato duhovno življenje in občutek za odgovornost. Rade imajo naravo in vse, kar je povezano z mistiko. Imajo majhne oči in nos, polna lica, kratke noge, njihova hoja je počasna. Ljubi umetnost in ljubezen, privlačita ga skladnost in lepota. Težko se sooča z lastnim neuspehom. Ta oseba se predaja sanjarjenju.