ASTROLOGIJA

HOROSKOP

BARVE  
BARVE 

 
RDEČA BARVA

Lastnosti: življenjska sila, moč in pogum, živost, odločnost, samozavest
Čakra: korenska 
Žleza v telesu: nadledvične žleze
Kamen: rubin, granat, korala 
Dan v tednu: torek

Rdeča barva je barva krvi in življenjske energije. Je tudi barva telesne ljubezni in strasti. Preplavlja nas z močjo in sprošča adrenalin. Spodbuja delovanje živčevja in pospešuje kroženje krvi po žilah. Položena na ledvice spodbuja nastajanje rdečih krvničk.

Rdeča je močna barva, ki so jo vedno povezovali z življenjsko vitalnostjo. Preplavlja nas z energijo, toploto in življenjsko močjo. Pomaga odgnati malodušje in negativne misli. Simbolično predstavlja jezo.

RUMENA BARVA

Lastnosti: optimizem, bistrost misli, znanje, vedrost, lahkotnost
Čakra: sončni pletez
Zleza v telesu: trebušna slinavka, vranica.
Kamen: topaz, citrin  
Dan v tednu: nedelja

Rumena barva in njeni odtenki krepijo živčni sistem in možgane. Rumena nas naredi budne, trezne in odločne. V pogon spravlja motorično živčevje in ob tem ustvarja energijo v mišicah. Sproži delovanje limfnega sistema in čisti prebavni trakt.

Rumena je barva, ki izboljšuje spomin in vliva moč ter samozaupanje. Je živahna in spodbudna barva. Bistri misli in navdihuje z novimi zamislimi. Primerna je, ko greste na pogovor za službo ali prvi zmenek. Kadar se morate kaj odlociti, vas bo rumena povezala z notranjo modrostjo.

VIJOLIČNA BARVA

Lastnosti: navdih, lepota, poduhovljenost, visoki ideali, dostojanstvenost
Čakra: kronska
Žleza v telesu: hipofiza
Kamen: ametist, sugelit
Dan v tednu: sreda

Vijolična barva uravnava telesno presnovo in pomaga vzdrževati potrebno količino kalija v telesu. Deluje na možgane in živčevje. Učinkuje očiščujoče in razkužilno. Blaži lakoto in pomaga pri procesu razstrupljanja.
 
Blaži vročinske izpuščaje in opekline.
Vzpostavlja duševno ravnotežje ter pomaga blažiti strah in obsedenost. Je barva globokih sprememb, prinaša mir ter premaguje razburjenost in strah.

MODRA BARVA

Lastnosti: hladi in čisti, prinaša mir, spokojnost in modrost, uteleša zdravilnost
Čakra: grlena
Žleza v telesu: ščitnica
Kamen: akvamarin, safir, kalcedon
Dan v tednu: četrtek

Modra barva je hladna in pomirjujoča. Pospešuje zdravljenje in lajša bolečine. Znižuje vročino ter pospešuje celjenje ran in opeklin. Povezana je z grlom in žlezo ščitnico. Znižuje krvni tlak, tako da pomirja vegetativno živčevje.

Modra pomirja um in odseva potrebo po tem, da bi prisluhnili svoji intuiciji. Prinaša razumevanje in utrjuje samozaupanje. Je barva ustvarjalnosti.

Modro se oblecite, če ste potrebni miru in sprostitve. Modra prinaša razumevanje in spodbuja sprejemanje odločitev. Izogibajte se modri, če ste potrti, saj se boste v tej barvi počutili še slabše.

ZELENA BARVA

Lastnosti: ravnotežje, skladnost, radodarnost, sprostitev, svoboda
Čakra: srčna
Organ:srce
Kamen: žad, aventurin, smaragd, zeleni turmalin
Dan v tednu: petek

Zelena barva in njeni odtenki v telesu vzpostavljajo ravnotežje in prinašajo duševno sprostitev. Zelena spodbuja delovanje hipofize in pomaga uravnotežiti čustva. Pomaga uravnavati kroženje krvi po telesu.

Zelena odseva veliko ljubezen do narave, željo po skladnosti in uravnovešenem življenju. Zeleni odtenki so primerni, kadar ste hiperaktivni. Ta barva duhovno sprošča in učinkovito preganja napetost. Krepi skladnost telesa, duha in uma.
 
ORANŽNA BARVA

Lastnosti: sreča, neodvisnost, iznajdljivost, veselje in radost.
Čakra: spolna
Žleza v telesu: spolni organi, jajčniki in moda
Kamen: karneol, jantar  
Dan v tednu: ponedeljek

Oranžna barva in njeni odtenki pomagajo, ko vas muči potrtost ali ko potrebujete veselje in lahkotnost v življenju. Poživlja in greje, spodbuja um in obnavlja zanimanje za življenje. Oranžna barva krepi imunski sistem, sprošča tekočine v telesu, krepi vranico, pljuča in trebušno slinavko.

Gre za veselo in radoživo barvo, ki spodbuja medsebojno komunikacijo. Oranžna spodbuja smeh in radost, pomaga sproščati ustvarjalnost in negativna čustva.

TURKIZNA BARVA

Lastnosti: sporazumevanje, zaupanje, komunikacija, zbranost, ponazarja resnico
Čakra: višja srčna
Žleza v telesu: timus.
Kamen: larimar, turkiz 

Turkizna barva krepi odpornost telesa, tako da spodbuja delovanje timusa, ščitnice in pljuč. Krepčilno deluje na imunski sistem. Kadar čutite potrebo po osvežitvi in očiščenju, ko ste prazni, vas bo turkizna napolnila z življenjsko močjo in iskrivostjo.

Turkizna odseva potrebo po varnosti in željo biti v stiku s svojo notranjostjo. Prinaša sveže zamisli. Je barva zdravljenja in uravnoteženosti. Koristi živčnim in napetim ljudem.

INDIGO

Lastnosti: razumevanje, intuicija, meditacija in misticizem, modrost
Čakra: tretje oko 
Žleza v telesu: epifiza
Kamen: lapis lazuli, sodalit 

Indigo barva deluje kot narkotik. Izzove lahko tudi anestezijo in pomaga pri odpravljanju bolečin. Bistri glavo, močno pomirja in obnavlja celice.

ROŽNATA BARVA

Lastnosti: ljubezen, prijaznost, obzirnost, nesebičnost
Čakra: srčna  
Kamen: roževec, kunzit, rhodokrozit 

Rožnata barva nas poživlja in nežno spodbuja. Rožnata pomaga sproščati mišice. Je barva brezpogojne ljubezni in sočutja. Daje  nam oporo in tolažbo.