ASTROLOGIJA

HOROSKOP

ASTROLOGIJA - HRANA   
Najenostavnejši način, da ugotovite, kateremu tipu pripadate je
Sončno znamenje. Če pa poznate tudi stanje ostalih planetov v
svoji natalni karti, se lahko še bolj poglobite in ugotovite,
katerega elementa je preveč in katerega vam primanjkuje.ZEMELJSKI TIP

BIK, DEVICA, KOZOROG

Element zemlje vlada sestavi kosti, zemlja je potrebna za rast in razvoj, razmnoževanje in obnavljanje tkiva. Imate morda težave z povišano telesno težo? S hormoni ali žlezami? Pozitivni odgovori na ta vprašanja so ponavadi povezani z zemeljskimi znamenji. Prevelik vnos hrane in mastna prehrana povzročata višek. Premalo gibanja pa še poslabša celotno situacijo. Vaša dobra stran pa so močni in lepi zobje. Ste zelo odporni na mraz, toploto in gripo. Vendar ko zbolite, se zelo težko pozdravite. Sumničavi so proti novim proizvodom in tistemu, česar nikoli niso jedli. Če je pri njih vnos ogljikovih hidratov enak vnosu beljakovin, se jim lahko zelo hitro poveča teža. Težko se uprejo tudi sladkarijam.

PREVEČ ELEMENTA ZEMLJE:

- naredi telo težko, pasivno in leno.
- počasna prebava in metabolizem
-groba koža
-skleroza
-pomanjkanje kalcija
- izpadanje las

Lahka hrana, sadje, solate, zelenjava z začimbami, sokovi, juhe, čaji. Glaven obrok naj bo okoli poldneva, ko je prebavni sistem aktiven. Izogibajte se mlečnim izdelkom in pečeni hrani. Uporabljajte pekoče začimbe, kajenski poper, črni poper, da dovedete organizmu nekaj ognja.

PREMALO ELEMENTA ZEMLJE:

Ti ljudje pogosto ignorirajo svoje telo in jih ne zanima, kako bi se morali prehranjevati. Potrebujejo rutino, ki naredi njihovo življenje stabilnejše.Njihova hrana mora biti močna in hranljiva. Kot npr. krompir, korenje, mlečni izdelki. Zelenjavo naj servirajo z sirom in maslom. Seveda pa naj pazijo, da ne presežejo vnosa sladkorja in maščob. Pomaga jim tudi uživanje mesa.

OGNJENI TIP

OVEN, LEV, STRELEC

Ogenj vlada prebavi, on prečiščuje telo in odnaša bakterije, viruse in druge nečistoče. Ravno zaradi tega se ognjena znamenja brez težav borijo z boleznimi. Njihovo telo se bori že samo po sebi, tako da niso nagnjeni k pogostim prehladom, virusom…
Lastnosti ognjenega znamenja sta moč in energija. To so direktni ljudje, ki vedno pridejo do cilja. Njihov egoizem jih prisili v to, da potrebujejo več energije in močno hrano. Količina hrane, ki jo zaužijejo je majhna, vendar pogosto segajo po prigrizkih. Radi imajo meso in ga pogosto pripravljajo na nezdrave načine, kar jim lahko škodi. Nič ni čudnega, da je v tej skupini največ srčnih bolezni. Njihov tempo je prehiter. Za hrano bi si morali vzeti več časa.

PREVEČ OGNJA

Ko je ognja preveč, začnejo v sebi goreti. Preveč impulzivno, stresno življenje jih vodi v povišan krvni tlak in druge bolezni povezane s stresom. Priporočljiva je lahka hrana, ki zmanjšuje energijo. Ter sadje in zelenjava, ki jih na nek način uravnovesita. Izogibati se morajo rdečemu mesu in začinjeni hrani. Kamilica in ostali umirjajoči čaji jim dobro denejo.

PREMALO OGNJA
Težko se borijo proti bolezni. So občutljivi in prazni, kar se tiče življenjske energije. Prebava hrane je počasna, zato se lahko začnejo kopičiti odvečni kilogrami, ki povzročajo še slabše počutje. Izogibajte se hladne in jejte toplo hrano. Pomagajo vam lahko tudi cvetača, zelena in grah. Mlečne izdelke uživajte le občasno. Glavno jed jejte kot zajtrk, ampak vedno ob istem času.


ZRAČNI TIP

DVOJČKA, TEHTNICA, VODNAR

Element zraka vlada živčnemu in krvnemu sistemu. Ljudje zraka se zelo hitro prilagodijo in imajo hitre in prodorne misli. Pretirana aktivnost, občutljivost, utrujenost, suha koža in težave z kapilarami, so njihovi glavni problemi. Da se prizemljijo potrebujejo hrano, ki je lahko prebavljiva. Najboljše se počutijo po obroku testenin z zelenjavo, ali po mešani solati, ki mora biti poleg odličnega okusa tudi mamljivega videza. Izogibati bi se morali težke hrane, maščob in sladkarij, ki jih pa ponavadi napadejo, ko so v stresni situaciji.

PREVEČ ZRAKA
Prevelik vnos sladkarij, še posebej čokolade, ki jo zračna znamenja obožujejo povzroči hiter dvig telesne teže in slabo počutje. Ko so napeti in nervozni naj se izognejo prigrizkom, kjer ponavadi ko začnejo jesti, nikakor ne morejo nehati. Vsaki dan naj bo na jedilniku zelenjava, še posebej zelene barve. Omake bi morali kombinirati z oreščki ter brez moke in kisle smetane.

PREMALO ZRAKA
Ko je zraka premalo, se pojavljajo težave z pretokom energije skozi telo. Oslabljen imunski sistem se lahko popravi z vnosom mineralov, kot npr. kalcij in magnezij, ki sta nujno potrebna. Priporočljivi so tudi probiotični jogurti in kefir. Zaželena je suha in lahko prebavljiva hrana. Izogibajo naj se težki hrani in rdečemu mesu. To so ljudje, ki želijo vse poskusiti in se potem odločajo, če jim je okus všeč ali ne.


VODNI TIP

RAK, ŠKORPIJON, RIBI

To je najbolj občutljiva skupina ljudi, ki poleg hrane živi od čustev. Pravzaprav je pri njih vnos hrane tesno povezan z njihovim čustvenim stanjem. Nezadovoljstvo je povezano z veliko količino sladkarij, prigrizkov in škodljivih snovi, ki zvišajo njihovo telesno težo. Zaradi zadrževanja vode v njihovem telesu so najbolj nagnjeni k debelosti. Po drugi strani pa so mojstri kuhinje, ki so jim poznane najbolj neverjetne kombinacije začimb, ki ustvarijo odličen okus. Meso je na njihovem krožniku skoraj obvezno.

PREVEČ VODE
Preveč svojega časa žrtvujejo za pripravo hrane. Imajo počasno prebavo, ki jih dostikrat pusti na cedilu. Pri njih se pogosto pojavljajo tumorji, ciste in druge bolezni, zato je nujno, da več časa posvetijo rekreaciji. Priporočljivo je uživanje tople, lahke hrane, v manjših obrokih, večkrat na dan. Izogibajte se sadju in zelenjavi, ki vsebuje veliko vode. Zelenjavo prekuhajte in solite, ampak v minimalnih količinah. Pecivo jejte posebej, najbolj priporočljivo je nekaj časa po glavnem obroku. Pijte čaj lipe, bazilike ali timijana.

PREMALO VODE
Tukaj je problem, da se strupi ne odvajajo iz telesa in se kopičijo, ter povzročajo razne bolezni. Tkivo je dehidrirano, pojavijo se težave s spanjem. Koža postane suha in telo šibko. Izogibajte se korenju in zeleni. Uživajte živila, ki vsebujejo veliko vode, kot npr. lubenica, kumarice, paradižnik…Vodo v telesu lahko nadomestite tudi z sadnimi ali zelenjavnimi naravnimi sokovi, ki pa bodo vsekakor izboljšali tudi vaše počutje.


ASTROLOGIJA IN HUJŠANJE

V današnji sodobni družbi se vse pogosteje govori o različnih dietah. To je v veliki meri posledica prekomerne hranjenosti in debelosti, ki v razvitih državah predstavljata resen javno zdravstveni problem. Diete so aktualne še posebej v poletnih mesecih, ko želimo, da bi v lahkotnih oblačilih in kopalkah čim boljše zgledali. Ne zavedamo pa se, da lahko z določenimi dietami naredimo za telo dolgoročno več škode kot koristi, še posebej če preizkušamo različne diete in vmes med njimi ponovno pridobimo kilograme. Predvsem se je potrebno izogibati dietam z zelo malo kalorijami, saj lahko spremenijo našo presnovo. Vendar pa vse diete le niso slabe. Za vsako nebesno znamenje pa je hujšanje drugačna izkušnja.
Oven

Oven dieto začne z velikim navdušenjem, vendar tudi enako hitro obupa, še posebej, če ni takoj vidnega pravega učinka. Najboljša dieta za pripadnice tega ognjenega znamenja temelji na ribah, sveži solati ter sadnih sokovih, kot sta pomarančni in ananasov sok, saj bodo tako lažje nadzorovale močno presnovo. Ovni pa bi morali uživati hrano, bogato s škrobom, ki jim daje potrebno energijo.

Bik

Bikice hujšajo počasi, vendar zanesljivo. So izredno vztrajne, njihove prehranjevalne navade so v večini zdrave. Priporoča se jim uživanje grozdja in zelenjave, pa tudi začimb. Njihova prehrana mora vsebovati dovolj žit. Biki bi se morali izogibati sladkarijam in polnim omakam. Biki so gurmani, ki radi posežejo po dobri hrani, zato je priporočljivo, da se omejijo pri količini.

Dvojčka

Dvojčice  večkrat jedo spotoma, pri čemer praviloma izbirajo nezdravo hrano. Čez dan bi morale čim več manjših, vendar zdravih obrokov. Morale bi se izogibati kavi in drugim pijačam, ki vsebujejo kofein, ter jih zamenjati z zelenim čajem. Tako za dvojčice kot dvojčke je priporočljivo, da uživajo veliko svežega sadja, kot so ananas, grenivka in breskve, priporočljiva pa je tudi sveža zelenjava.

Rak

Rakice so mojstrice kuhanja. Čutijo potrebo po nenehnem preizkušanju receptov, zato bi se morale opredeliti za raznoliko nizkokalorično prehrano. Tako ženskam kot moškim priporočajo uživanje ribe, morskih sadežev, grozdja in brokolija. Izogibati bi se morali sladkorju, pecivu, belemu kruhu in  alkoholnim pijačam. Raki se hitro vznemirijo, kar škoduje njihovi prebavi, zato bi se morali držati diete.

Lev

Levinje ljubijo svobodo, kalorične pijače in tisto hrano, ki si jo zaželijo. K sreči imajo močno presnovo, ki jim omogoča, da ostanejo dejavne. Uživati bi morale zelenjavo, bogato z železom, kot sta brokoli in špinača, od sadja pa grozdje, ananas in jagode. Priporočljivo zanje je tudi lupinasto sadje. Moškim levi povišani telesni teži niso izrazito izpostavljeni, priporočljivo je, da se ukvarjajo s športom.

Devica

Ženske, rojene v tem znamenju, imajo zelo občutljiva prebavila, zato morajo biti pri prehranjevanju še posebej previdne.  Zanje je najprimernejša vegetarijanska prehrana. Seznam priporočljivih živil obsega kuhano zelenjavo, špinačo in solate, žita, paradižnik, jabolka, borovnice in riž. Izogibati bi se morali hitri hrani, pretiranim količinam rdečega mesa in škodljivim maščobam.

Tehtnica

Tehnice bi morale piti veliko vode in se izogibati alkoholnim in gaziranim pijačam. Uživati bi morale več živil beljakovinskega izvora. Pripadnikom tega znamenja koristijo ribe, morski sadeži, jogurt, riž, koruza, paradižnik, špinača, maline, jagode in mandlji. Moški bi se morali izogibati slanim prigrizkom in sladkarijam nasploh ter uživati več hrane, bogate z rastlinskimi vlakninami.

Škorpijon

Škorpijoni bi morali v svojo dieto vključiti riž, solato, zeleno, kumare, češnje, pomaranče in kivi, saj je za njih značilno pomanjkanje vitamina C. Moški škorpijoni so pogosto zelo predani delu, zato velikokrat preskakujejo obroke. Prav zato bi morala njihova dieta vsebovati hrano, ki zahteva hitro in preprosto pripravo, kljub temu pa je sestavljena iz zdrave hrane. Priporočljiva je začinjena hrana.

Strelec

Za vse, ki so rojeni v tem ognjenem znamenju, so najprimernejša živila, bogata z vitaminom C. Na njihovem jedilniku naj bo večkrat prisotna zelenjava, npr. paprika, kumare, paradižnik, beluši in brokoli. Ker se nagibajo k pretiravanju, bi se morali naučiti zmernosti pri naročanju hitre hrane, ki naredi ogromno škode in poruši ravnovesje v telesu. Omejiti pa bi morali tudi sladkarije.

Kozorog

Kozorogi v večini primerov nimajo večjih težav s čezmerno težo. Če se jim to kljub vsemu zgodi, se zelo hitro vrnejo v pravo formo. Priporočljiva dieta za kozoroge obsega zelenjavne juhe, solate z olivnim oljem, ter zmerne količine nemastnega mesa. Omejiti je potrebno količino suhomesnatih izdelkov. Zaradi svoje resnosti pa je dobro, da kdaj pa kdaj posežejo po temni čokoladi.

Vodnar

Za vodnarke je nadvse pomembno, da uživajo hrano z malo škodljive maščobe. Opustiti bi morale mastno, rdeče meso in sladkarije. Njihova idealna dieta obsega sadje, zlasti ananas in jagode, ter suho sadje, ki jim daje moč. Moški vodnarji imajo hiter tempo, zato naj se izogibajo hrani, katera vzame veliko časa, zanje je najbolj primerno pusto piščančje ali puranje meso, kombinirano z zelenjavo.

Ribi

Ribe obožujejo dobro hrano, vendar je njihova presnova bolj občutljiva, zato je dobro, da uživajo veliko vitaminov in mineralov. Za uspeh pri hujšanju nujno potrebujejo podporo prijatelja. Tako ženske kot moški, rojeni v tem znamenju, bi morali jesti hrano, bogato z železom, kot so jajca, jetra, žita, grah, špinača, grozdje, suhe slive in breskve. Pri njih je problem tudi sol, ki jo je potrebno omejiti.